Over Vilinq

Aan het woord eigenaar en oprichter van Vilinq, René Langer:

 

“Vilinq is ontstaan uit passie voor veiligheid. Persoonlijk heeft veiligheid mij altijd geïntrigeerd. Al sinds de eerste stap van mijn loopbaan in de luchtvaart en daarna in mijn ontwikkeling tot gecertificeerd hoger veiligheidskundige." 

 

De mens en veiligheid
Over het algemeen hebben we als mens een soort haat-/ liefdeverhouding met veiligheid. We voelen ons graag veilig, een veilige omgeving laat ons beter functioneren en geeft een behaaglijk gevoel. Aan de andere kant vinden sommige veiligheidsinstructies soms betuttelend en zelfs overdreven. Of is het de gedachte of overtuiging dat "mij toch niets overkomt"? We werken al jaren volgens een vaste methode en het gaat altijd goed. Tot dat er op die ene vrijdagmiddag nog even snel een klus moet worden gedaan. Routine en haast zijn vaak een slechte combinatie om ongevallen te voorkomen. Ook al gaat het n
et zolang goed, totdat het misgaat.

  

In de loop der jaren, maar ook recent zijn er veel voorbeelden van kleine en grote ongelukken te noemen die voortkomen uit onzorgvuldig handelen. Helaas gebeuren er nog (te)veel bedrijfsongevallen door het niet naleven of ontbreken van procedures, ondeskundig en onjuist gebruik van arbeidsmiddelen of onveilig materiaal. Vrijwel elk (bedrijfs)ongeval is een direct of indirect gevolg van gedrag. We kunnen daar nog veel in verbeteren.

Gezondheid en welzijn

Uiteraard draait het bij arbeidsomstandigheden niet alleen om veiligheid, want ook gezondheid en welzijn spelen hierbij een belangrijke rol. Gevaarlijke stoffen, fysieke belasting of fysische factoren kunnen op (lange) termijn beroepsziekten veroorzaken. Goed werkgeverschap gaat niet alleen over het nu, maar ook over de gezondheid van uw werknemers later. Dit in tegenstelling tot het welzijn van uw medewerkers dat wel direct effect heeft op het heden. Helaas komt overmatige werkdruk, pestgedrag, discriminatie, seksuele initmidatie of zelfs verbale agressie nog te vaak voor op de werkvloer. Ook hier ligt de belangrijke taak uw medewerkers hier tegen te beschermen.

 

Voorkomen is nog altijd beter...
Naast de aanzienlijke kosten ten gevolge van een bedrijfsongeval of beroepsziekte, wilt u als goed werkgever ongetwijfeld op de eerste plaats het persoonlijk leed voor uw medewerker voorkomen. Een veilige en gezonde werkomgeving, daar doen we het voor. Het voorkomen van ongevallen is uiteraard een belangrijk onderdeel, maar veilig en gezond werken omvat uiteraard veel meer.

 

Kwaliteit 

Uiteraard werken wij uitsluitend met gediplomeerde professionals, hiermee borgen wij onze hoogwaardige dienstverlening. Een persoonlijke benadering, waarbij maatwerk het uitgangspunt is. De actuele wetgeving, regelingen en normen waar (ook) uw bedrijf aan moet voldoen is ons vakgebied. De veiligheid binnen uw onderneming is tenslotte een uiterst serieuze zaak, dit vraagt om een gedreven specialist. Wij helpen dan ook graag uw onderneming vooruit met veilige, maar zeker ook werkbare oplossingen".

Benieuwd of Vilinq uw organisatie op het gebied van veiligheid kan optimaliseren? Wij nemen de uitdaging aan en gaan graag (vrijblijvend) met u in gesprek.  

 

 

 

René Langer

Gecertificeerd Hoger Veiligheidskundige (HVK)

 

rene@vilinq.nl

 

06 - 49 99 09 60
055 - 20 32 271